Voorbereiding

Na 2 korte vakantie NL, begon een verre reis nu toch wel weer te kriebelen, maar waar willen we heen?
Onze eerste gedachten waren Noordkaap,  maar hier in NL een camper huren voor 3 weken gaat aardig in de papieren lopen en dan heb je hem alleen pas voor de deur staan! En ach Europa kan op latere leeftijd ook nog  😀

Voor ongeveer hetzelfde geld, zit je aan de andere kant van die hele grote plas.

Eerst weer voor Canada gekeken, dat blijft voor ons toch het mooiste land. Maar dat hele grote gat in de grond (lees Grand Canyon) wilde we eigenlijk ook ooit wel een keer zien. Aangezien Juni onze vakantie maand is, en we deze keer graag ook onze zomer kleren in de vakantie aan willen is dus de keuze gevallen op South West USA.

Eerst maar eens offertes opgevraagd, uiteraard eerst  Beleef Reizen die hadden onze vorige reizen ook geregeld. Omdat ze maar bezig bleven aan de start met 2 nachten hotel en aan het eind 1 nacht hotel  ben ik verder gaan kijken. Want het is dat de eerste nacht hotel verplicht is, anders willen wij helemaal niet in een hotel.

Nu kwamen we uit bij TIOGA TOURS, heerlijke website, kunt je route aangeven zoals je wilt die stuur je door en daar word de offerte op berekent. Ideale uitvinding, later kan je zelf je campings erbij zoeken en er staan heel veel reviews van mensen wat hun van de camping vonden etc.

Dus de vlucht en de Camper waren snel geboekt.

Tja nu moet er dus een route komen, en campings gezocht worden. Nu zijn de voorbereidingen natuurlijk altijd heerlijk om te doen. Maar moet zeggen voor South west ligt het toch even anders dan voor North west en Canada. En waarom? Het is er gewoon een stuk drukker, als je voor de mooie campingplaatsjes wilt gaan in de parken zal je erop tijd bij moeten zijn.

Globaal onze route
Los Angeles – Grand Canyon – Page – Monument Valley – Moab – Capitool Reef – Bryce – Zion – Vegas – Deadth Valley – Yosemite – San Francisco – Kust route – Los Angeles.

Uiteraard volgens de meningen van het AA Forum, willen we veelste veel in de reis proppen.
Maar ik ga toch aan de slag toen had ik nog niet het idee voor de North Rim bedacht  😆

Wordt vervolgd……………..


Update 15 december 2015

15:45 uur ja nu moest het gaan gebeuren! Aangezien we 14 juni 2016 in Yosemite valley willen staan moeten we proberen een plekkie te veroveren. Wat een crime, en een stress dit is geen leuke voorbereiding. Zelf had ik 9 tabbladen open staan moeders nog enkele met minder mooie plekjes, maar dat alles mocht niet baten. Om 16:00 uur een keer knipperen met de ogen en alles was bezet, toen maar snel op Wawona gereserveerd. Het is een eindje uit de valley maar nog wel in het park. Om 16:15 uur nog een keer geprobeerd kwamen er een paar vrij, maar nee het is en het blijft Wawona voor ons. In ieder nadeel zie ik dan ook weer gelijk een voordeel, nu we smorgens minstens 45 minuten moeten rijden, kunnen we in ieder geval alle apparaten weer van stroom voorzien. Want alle campingplekken in Yosemite zijn zonder Hookups, maar nu kunnen we weer verder met het roadbook nu ook deze camping vaststaat.


Update 7 februari 2016

Nu ook het laatste mooie plekje gereserveerd in Dead Horse State Park, deze camping kon je 4 maanden van te voren vastleggen. Nu vandaag dan ook maar gelijk de overige 4 die ik nog moest maar vast gelegd anders blijven we toch maar twijfelen. Onze allereerst camping toch maar voor een full hookup gekozen in 29 palms, In Joshau NP kan je voor aankomst in juni niet reserveren. En aangezien we niet weten hoe druk het is als we LA verlaten en hoe lang we het boodschappen halen doen, is een reservering toch wel heel fijn. Vegas is toch Circus Circus aan de strip geworden, ok het is een grote plaat beton voor veelste veel geld. Maar dan zit je wel aan de strip en hoef je geen rekening te houden met de shuttlebusjes die de andere campings aanbieden.  Dus dit getwijfel is afgelopen alle Campings zijn geboekt en de route is dus definitief.


Update 9 februari 2016

Toch nog een kleine verandering we hadden in Yosemite 3 nachten Wawona geboekt omdat we misgrepen in de Valley maar nu de laatste nacht veranderd een stukje richting San Francisco. Niet zo heel ver maar had ondertussen gelezen over Hetch Hetchy in Yosemite en dat leek me ook wel mooi, dat ligt aan de westkant is dan een beetje onzin om dan weer naar Wawona in het zuiden te gaan, dus dat is nu Groveland geworden.


Wat nu nog te regelen?

Park sleep fly Schiphol (ik wacht nog op een mooie aanbieding)
Hikersbus Yosemite
Lower Canyon (page)
Tickets Alcatraz (90 dagen van te voren dus 19 maart)
Huurauto Los Angeles
Whale Watch Moss Landing