Dag 3 29Palms – Kingman

Donderdag 2 Juni 2016

Vannacht rond 2uur begon het eindelijk een beetje af te koelen en konden we wat ramen tegenover
elkaar openzetten. Om 4 uur weer klaarwakker, dan maar koffie zetten en nog meer tegen elkaar opengooien. We kregen een mooie zonsopkomst en zo bewolkt het gistermorgen was zo stralend helder was het vandaag. Toen eenmaal de zon weer hoog aan de hemel stond, werd het ook gelijk weer warm, even gezellig met de familie geskypt is toch leuker als je elkaar zo kunt feliciteren dan via facebook en whatsapp.

Om 7 uur was het al weer 25 graden, aangezien we vandaag naar Joshua Tree NP wilde, zijn we maar ook gelijk vertrokken. We reden om 7:30 uur het park binnen, nog te vroeg voor de rangers want die zater er nog niet maar omdat we een America the Beautiful pass hebben kunnen we zo doorrijden. We stoppen hier en daar voor wat foto’s, de temperatuur begint alweer aardig op te lopen. We kijken heel even bij de rotsklimmers en steken dan de weg over om de Hidden Valley trail te gaan lopen. Aangezien de wandeling maar 1 mile is nemen we ieders alleen een fles water mee. Ook al is het maar een kleine wandeling maar dat water ging wel op, bijna geen wind in de valley en als je al wind voelde wat het een warme fohnwind. In de wandeling zat gelukkig maar een hoogte verschil van 30 meter, en onderweg nog aardig wat plekjes met schaduw en hier en daar wat informatie bordjes. Al met al een leuke wandeling zo op de vroege morgen met een beetje klimmen en klauteren over de rotsen.

Als we weer verder rijden nemen we de afslag naar keys view, de weg gaat redelijk omhoog tot een hoogte van 1581m boven heb je een schitterend uitzicht, helaas was het een beetje heiig. Van hieruit zagen we ook vele van de windmolens die we gisteren al gepasseerd waren, het waren er echt heel veel. Terug bij de camper hadden we een half flesje water gevonden van de vorige huurders, ik gooi deze naast de camper leeg. Gelijk tientallen bijen erbij ik dacht nog het was toch geen limonade maar nee puur water, kan je misschien een voorstelling maken hoe droog en warm het hier is.

Hierna stoppen we nog even bij Skullrock, we lopen het gekke ding eerst gewoon voorbij we hadden er dus iets meer van verwacht. Nou genoeg rotsen en Joshua trees gezien en we verlaten het park weer via de East ingang. We gaan een stukje van Route66 rijden, we komen langs de krater van Amboy en de grote zoutvlaktes. De wegen zijn hier voornamelijk heeeeeeel lang en heeeeeel recht zover je kijken kunt moet je ook rijden en dan na 67 km rechtsaf slaan. We rijden ook even via Oatman, die viel behoorlijk tegen dit is een oud goudstadje op 853 meter hoog, met nog wilde ezels die gewoon door het dorp lopen. Verder staat er nog veel oud spul, en zo is ook uit 1902 gebouwde hotel die als enige over is gebleven na een brand in 1921. Verder is het erg toeristisch en een behoorlijke geur van de ezels. Nu werkte natuurlijk de temparatuur ook niet echt mee voor ons. Al snel verlaten we Oatman en gaan de 1113 m hoge Sitgreaves Pass over richting Kingman.

Om 16:15 uur arriveren we op onze Koa Camping in Kingman, alles ziet er weer netjes uit zoals je van KOA kunt verwachten. Het is nog een beetje te warm om buiten te zitten, dus we zitten een tijdje binnen met de airco weer voluit. Als de zon iets is gezakt besluiten we wel om buiten te eten, was goed te doen. Daarna nog een rondje camping, en dan lekker onder de douche en vanavond maar eens een keer lekker rustig zitten. Tenslotte ben ik hier in de USA nog steeds jarig :-).

Morgen gaan we richting de Grand Canyon, zowel South als North en verwacht zelf geen ontvangst te hebben dus kan zijn, dat het verslag weer even op zich laat wachten.

Camping: KOA Kingman 3820 N Roosevelt St Kingman, AZ 86409 VS

Gereden: 285 km.

Gereden: 290 km.

Route in Maps