Dag 9 Dead Horse – Capitol Reef

Woensdag 8 Juni 2016

Uitslapen lukt ons deze vakantie nog niet, weer iets na zessen zijn we wakker. We eten weer buiten op ons terras 🙂 is toch wel heerlijk met zo’n uitzicht. Als alles weer opgeruimd is en de camper een beetje stofvrij na 3 dagen gaan we weer op pad. Eerst naar het eindpunt Dead Horse point, waarbij we een schitterend uitzicht hebben maar doordat het heiig is komt het allemaal niet zo mooi over. Verder zijn er geen uitzichtpunten in dit park en rijden we door naar Canyonlands, hier ook weer schitterende uitzichten we rijden eerst helemaal door naar het einde van het park naar Grand view Point hier schitterende panoramische uitzichten. Op de weg terug stoppen we bij Orange Cliffs, Buck Canyon, Green River Overlook Mesa Arch slaan we over de hele parkeerplaatst staat vol. We kijken nog wel even bij Shafer Canyon overlook hier zien we ver beneden een paar jeeps rijden. We wachten niet totdat ze naar boven rijden want daarbij moeten ze aardig wat haarspeldbochten maken en het gaat stijl omhoog dus ze rijden heel langzaam.

We verlaten Canyonlands zo rond de middag, en rijden nu richting Capitol Reef. Onderweg zijn we weer iedere keer verrast hoe het landschap zo snel kan veranderen. Zoveel verschillende kleuren en vormen, als je het zelf niet ziet kan je, je er geen voorstelling van maken. Onderweg zeiden we nog tegen elkaar deze eerste week zijn we nog geen 50 km aan 1 stuk over een rechte weg zonder dalen of stijgen gekomen. Vaak zie je onderweg alleen maar de gekleurde rotsen en is de rest behoorlijk dor, totdat je ineens weer een hele groene oppervlakte ziet, zo weet je iedere keer er is weer een rivier in de buurt. Zo word heel goed duidelijk wat soms een beetje water kan doen. Want sommige rivieren stromen niet zoals bij ons de maas of de rijn, maar zie je soms maar een klein beetje water door de bedding lopen.

Iets voor 15:00 uur arriveren we op de camping, er is niemand te bekennen maar we kunnen een plekje uitzoeken. Dit doen we dan maar lekker dichtbij het hoofdgebouw. Vandaag maar eens een wasje draaien en eindelijk na 2 dagen weer uitgebreid douchen. Het kan wel in de camper maar dat gedraai en gemier in dat kleine hok, wat dan vaak ook nog zo warm als een sauna is krijg je niet echt een lekker fris gevoel van. We genieten de rest van de middag weer lekker van de rust, verder nog weinig campers op de camping dus een boekje en lekker in de zon. Weinig gelezen want als ik wakker word zijn er inmiddels al weer 2 campers bij gekomen 🙂 nu maar eens kijken of we al in kunnen checken. Nu kunnen we dan ook eindelijk een wasje draaien en hebben we de wifi code. Dus kan eindelijk na 4 dagen deze verslagen gaan posten, wifi is niet wat we bij ons gewend zijn maar al met al staat alles er nu op. Ook al is het bij ons donderdag 8 juni 16:45 uur toch feliciteer ik Gerda al met haar verjaardag we tellen er gewoon 8 uur bij dus in Nederland is ze jarig 🙂 Na het eten gooien we lekker de voetjes van ons af, en kunnen nog behoorlijk lang buiten zitten. Zonsondergang zien we hier niet, dus we zetten ook geen wekker voor de zonsopgang 🙂

Camping: Sandcreek RV park 540 Utah 24 Torrey, UT 84775 Verenigde Staten

Gereden 335 km.

Gereden: 335 km.

Route in Maps

3 Responses to Dag 9 Dead Horse – Capitol Reef