Dag 21 Pismo – Los Angeles

Maandag 20 Juni 2016

We dachten even dat het geregend had, maar het waren de sproeiers geweest. Nu lezen we wel dat er in Nederland
op dit moment weer veelste veel regen valt, maar hier zou je het bijna gaan missen 🙂 Na een rustig ochtend ritueeltje gaan we op pad, Miep (lees Tomtom) wil niet echt meewerken vandaag ze wil de hele tijd over Highway 101 en wij willen over highway 1. Nou het eerste stuk van vandaag maakt het allemaal niet zoveel uit, we rijden langs gigantische velden wij denken aardbeien. Het krioelt van de mensen op het land, zou echt alles met de hand geplukt moeten worden? En dan met deze hitte en droogte zien we ook nog broeikasten, nouja van de plastieke koepels maar toch, net of het gewoon al niet warm genoeg is. We gaan weer een paar bulten over, en dan komen we in Solvang een Deens plaatsje in Californie.

Solvang, ook wel bekend als 'Little Denmark' is een klein plaatsje met Deense uitstraling. Het werd in 1911 gesticht door drie Deense immigranten en heeft tegenwoordig veel weg van een Scandinavisch themapark, compleet met windmolens, gaslantaarns, ontbijtkoeken en bier van Carlsberg. Het is een leuke stop wanneer je van Los Angeles naar het noorden rijdt (of omgekeerd) en een kopje koffie wilt drinken met een Deens koekje erbij.

Gewoon even leuk om rond te wandelen maar echt bijzonder is het niet, hier zien we wel weer een Rabobank. Die zie je hier echt op de raarste plekken soms ook in de middle of nowhere. Rond 12:00 uur komen we aan in Santa Barbara, we parkeren de camper en lopen uiteraard even over de pier. 1 uur parkeren met een oversized vehicle kost $4 dollar, dus dat valt wel mee. Hierna zijn Miep en ik het eens en volgen we Highway 1 (ik heb gewonnen 🙂 ) Na een tijdje komen we in de buurt van Malibu, nou wat een gekkenhuis. autos rijen dik langs de kant van de weg geparkeerd en nog geen strand in zicht. Wij hebben bedacht dat sommige toch echt wel bijna een half uur moeten lopen voordat ze op het strand zijn. Ons Fordje heeft nog dorst op deze laatste dag dus moet even geregeld worden, moet je eens proberen met een camper door het verkeer te komen. Links af te slaan dan gelijk weer links te moeten maar mag niet, dus draaien tanken weer draaien en dan weer proberen de weg op te komen. Het is allemaal gelukt maar echt vrienden heb ik hier niet gemaakt in Malibu, we hebben wel de huisjes op palen gezien en de pier op afstand maar door de drukte wilde we hier met gierende banden weg.

Als wij dan richting Santa Monica rijden, zien we vanuit de verte al de pier. (is ook niet echt te missen met zijn reuzenrad) maar ook hier is het ons veelste druk en tuffen we er rustig aan voorbij. Als wij weer richting Highway 101 rijden staan mensen nog steeds in gigantische files om naar de kust te komen. En dan is het al rond 15:00 uur, dus tegen de tijd dat ze er zijn, zien ze misschien de zonsondergang 🙂 Uiteraard hoe dichter we bij LA komen hoe drukker het verkeer en zie laatste foto. We komen langs Cruise Amerika, daarom hebben we onze laatste camping ook uitgezocht in Long Island zodat we morgenvroeg maar een klein stukje hoeven te rijden en hopelijk geen file.

Pff bloedheet is het, we willen buiten eten maar in de zon is het te warm. We proberen de picknick tafel te verzetten maar dat ding is loeizwaar. Onze buurman had ons zien stuntelen, en zo vriendelijk als de Amerikanen zijn kwam hij even helpen dus hebben wij lekker buiten gegeten. Na het eten moeten dan toch echt de koffers weer ingepakt worden, dat is snel gebeurt. Morgenvroeg nog een dweil door de camper, en we kunnen hem inleveren nu nog even zitten en dan ons laatste nachtje in ons Fordje en in de USA. (in ieder geval dit jaar 🙂 )

Camping: Golden Shore Resort 101 Golden Shore, Long Beach, CA 90802,Verenigde Staten

Gereden: 345 km.

Gereden: 345 km.

Route in Maps

One Response to Dag 21 Pismo – Los Angeles