Dag 14 Vegas – Mammoth lake

Maandag 13 Juni 2016

Ondanks dat we vermoeid in bed gingen waren we verdorie toch weer om 5:30 uur wakker, dan maar gelijk in de benen en op tijd weer op pad vandaag aardig wat kilometers voor de boeg. Het voordeel van zo vroeg op pad is dat je om 7:05 uur gewoon heerlijk over de strip kunt tuffen. Bij daglicht ziet het er allemaal minder spectaculair uit, het is ook lekker rustig bij het sign van Welcome in Vegas. Denk niet dat we er alleen stonden hoor, er waren meer vroege vogels šŸ™‚ Hierna gaan we even de tank weer volgooien en gaan we onderweg naar Death Valley, met de campers van Cruise Amerika mag je in JuniĀ op eigen risico door het park. Dus dat risico gaan we nemen šŸ™‚ we zijn lekker vroeg en rond 10:00 uur rijden we de weg op naar Dantes View deze is 13 mile lang en gaat de laatste 4 mile met 14% omhoog met krappe bochten, voertuigen langer dan 25ft zijn dan ook niet toegestaan. Boven is het zelfs nog fris, Gerda zegt dacht dat het hier zo warm zou zijn (maar daar komt ze later wel op terug) we staan op dit punt 1700 meter hoger dan badwater en het kan dan maar zo 20 graden verschillen. Hierna stoppen we bij Zabriskie point, hier is het al een stuk warmer en we moeten een aardig bult beklimmen om van het mooie uitzicht te kunnen genieten. Was wel even zweten, en maar goed dat we een flesje water mee hadden, de wind voelt hier ook alweer gewoon warm. Als er weer een touringcar stopt wandelen wij weer rustig naar beneden, dan komt de afslag naar Badwater daar willen we uiteraard ook even naar toe 17 mile is de afstand er naar toe maar dat hebben we er voor over. Pfff als we uitstappen slaat de warmte gelijk toe, uiteraard even met het bord op de foto, en een stukje wandelen over het zout. Wij lopen niet het hele stuk, veelste warm voor en wij zien er het nut er niet van in. We zettenĀ nog wel het kleine beetje water wat er is op de foto is wel apart zo in deze droge vlakte. Daarna rijden we naar het Visitor Centre hier hangt een Thermometer en valt ons nog een beetje tegen 103F dus nog net geen 40 graden maarja het is ook pas 12:00 uur. We zetten hier even een bakkie koffie, in NL is het vaak te koud of te nat om buiten te roken maar is het gewoon te warm. Bij het verlaten van het park stoppen we nog heel even bij Mosquite Dunes ook weer iets aparts om te zien, gewoon duinen tussen al die rotsen zonder zee. Dan begint de verschrikkelijke klim van 20 mile lang, er staan genoeg waarschuwingsborden dat je beter de airco uit kunt zetten om oververhitting te voorkomen, ons Fordje kruipt met 30 mile per uur rustig maar met veel geklaag omhoog. We gaan hier van -100 feet onder zeespiegel naar +5494 feet boven zeespiegel.

Eenmaal boven denk je het gehad te hebben, maar het is hier echt The Sky is the Limit we blijven klimmen en dalen en nog meer klimmen dan weer een heel recht stuk (hadden we al verteld hoe lang de wegen hier zijn) nou die zijn heel lang en je ziet steed heel in de verte waar je heen moet. We zien een Cayote in de berm in een heel klein stukje schaduw, kan niet stoppen maar iets verder op zit er links 1 in de berm als wij aan de rechterkant stoppen komt het arme dier gelijk de weg oversteken, en kijkt ons bedelend aan. Normaal zou je zon dier dan iets willen voeren, maar in dit geval hadden we echt zoiets wat zouden we haar graag een bakje water geven. Maar wildlife mag je nou eenmaal niet benaderen, dus we rijden maar gauw door.

Tomtom zegt over 133 km rechts af, als we een heel recht stuk voor ons hebben gaat Gerda dan eindelijk ook een stukje rijden. Het is een beetje onwennig maar voor de eerste keer is ze wel geslaagd. Daarna neem ik het stuur weer over en is het kilometers trappen naar onze camping, nog wel een paar pittige bulten gehad maar de omgeving kleurt gelukkig weer groen en we zien vanaf nu ook weer de besneeuwde bergtoppen. Om 17:30 uur komen we op de camping aan in Mammoth Lakes, mooie grote camping. Het koelt hier gelukkig af, dus vandaag heerlijk zonder lawaai van de airco. Als we even een tijdje zitten doen we zelfs de ramen dicht brr word koud hier, maar eerlijk idee om straks lekker onder het dekbed te kunnen kruipen.

Camping: Mammoth mountain RV parkĀ 2667 Main StĀ Mammoth Lakes, CA 93546Ā Verenigde Staten

Gereden: 620 km.

Gereden: 620 km.

Route in Maps

2 Responses to Dag 14 Vegas – Mammoth lake