Dead Horse Point SP

Dead Horse Point is een klein, hoog gelegen park, dat vooral bekend is dankzij het schitterende uitzicht over de 600 meter lager gelegen Colorado River die daar met een grote bocht om een rotsplateau heendraait.

De naam van dit bekende uitkijkpunt is Dead Horse Point Overlook.

Op één plaats is het rotsplateau waarop het park ligt nog geen 30 meter breed, waardoor het verder gelegen gedeelte als een soort van schiereiland in het landschap staat. Vroeger werden wilde paarden door cowboys naar dit punt gedreven, waarna de smalle doorgang met een hek werd afgesloten. De beste paarden werden getemd, de overige paarden werden gewoonlijk weer vrijgelaten. Volgens een oude legende is het één keer voorgekomen dat de opgesloten paarden bovenop het rotsplateau aan hun lot werden overgelaten; de beesten stierven door een gebrek aan water. Het park dankt haar naam aan dit oude verhaal.

Behalve de bekende Dead Horse Point Overlook zijn er nog meer uitkijkpunten in het park.  Deze zijn via een wandelroute met elkaar verbonden. Het wandelpad start bij het Visitor Center, als je vandaar uit langs de rand van het rotsplateau loopt bereik je achtereenvolgens Pyramid Canyon Overlook, de overkapte Observation Shelter (met picknicktafels), Dead Horse Point Overlook, Meander Overlook, Shafer Canyon Overlook, Rim Overlook en de Big Horn Overlook.

dead_horse_state_park_map

Park Contact Info

Mailing Address
Dead Horse Point State Park
PO Box 609
Moab. UT 84532-0609
Visitor Center GPS Coordinates
38.487767, -109.735997

Website
stateparks.utah.gov/parks/dead-horse/

Telephone
Visitor Center
(435) 259-2614
Camping Reservations(800) 322-3770

Online camping reserveren
Nog meer informatie is hier te vinden (engels)