Dag 20 Moss Landing – Pismo

Zondag 19 Juni 2016

Vandaag niet zo heel veel te vertellen, we hebben vandaag heerlijk genoten van Highway 1, vanmorgen begonnen in Monterey met de Sunset Boulevard deze gaat over in de 17 Mile drive. Voor de 17 Mile drive moet je $10 dollar betalen, maar het is het zeker meer dan waard. We stoppen bijna bij ieder punt, als we zien dat bij punt 10 4 touringcars staan stoppen wij bij Punt 9 hier zetten we ons een bakkie koffie en genieten van het uitzicht. Hierna gaan we dan naar Nr 10 Birdrock, schitterend al die vogels boven op een bepaalde rots. De zee honden liggen er gewoon her en der tussen, we zoeken naar otters maar kunnen deze nog niet vinden. Na een tijdje genoten te hebben rijden we door, bij nr 14 Cypress Point lookout parkeren we de camper weer even. Het gaat hier eigenlijk om de cypress bomen, maar wij hadden meer oog voor de enkele zeehond die er lag en later duurde even voordat we het goed zagen maar er lagen dus Otters te dobberen. Ze lagen een einde weg, en eerst leken het gewoon rotsen want ze waren moeilijk te zien tussen het ziewier. Later met de verrekijker hebben we ze een tijdje zitten bewonderen blijven grappige beesten liggend op hun rug en maar poedelen. We maken ook nog even iets verder op een foto van Lone Cypress een boom die daar alleen op een rots staan en al meer dan 250 jaar de meest zware stormen overleeft. Inmiddels is het 11:00 uur als we 17 Mile drive weer verlaten al met al hebben we er 1,5 uur over gedaan.

We komen langs Point Lobos Reserve, maar hier staan al heel ver van te voren autos aan de kant van de weg geparkeerd. Als ik de afslag wil nemen is deze afgezet gewoon omdat het te druk is, de ingang voorbij staan ook de auto’s rijen dik geparkeerd. Dat we een eindje moeten lopen hadden we niet erg gevonden maar om nou met man en macht in een park te lopen dat zagen wij dus echt niet zitten. Dus we rijden door, je kunt goed merken dat de Amerikanen ook graag hun vrije tijd aan de kust besteden. Iets verderop bij een uitzichtpunt hoor je er meerdere mensen over praten, dat het vandaag wel extra druk is maar dat het eigenlijk het hele jaar door in de weekenden gewoon te druk is.

Dan rijden we maar door, uiteraard bij Julia Pfeiffer burns SP hetzelfde verhaal, maar hier wel een klein plekje kunnen vinden om een mooie foto te maken van de waterval. Het valt ons op dat ze hier in het zuiden overal gewoon autos aan de kant van de weg parkeren zelfs al staan er tig bordjes No Parking, zijn we van het Noord Westen niet gewend. Maar helaas lukt dat niet bij de Brixby creek bridge is er geen plekkie te vinden dan maar doorrijden naar het eerst volgende uitzichtpunt en de foto maar helemaal inzoomen. Gelukkig hebben we bij Piedras Blancas meer geluk wel druk maar hele grote parkeerplaats en ik denk dat de meeste mensen hier niet te lang staan want hoe leuk ze ook zijn die Zeeolifanten ze meuren een uur in de wind. Hierna rijden we de Highway af naar Pismo Beach naar onze camping Pismo Sands Rv resort deze ligt een eindje uit het dorp maar achteraf wel fijn. Want dit weekend was er een oude autos gebeuren in Pismo, dus wel leuke autos gezien maar ook veel drukte en lawaai. Eenmaal op de camping genieten we nog heerlijk een tijdje van de zon, eten doen we binnen want anders moesten we de picknik tafel weer verplaatsen 🙂 want die stond weer in de schaduw.

Camping: Pismo Sand RV resort  2220 Cienaga St, Oceano, CA 93445, Verenigde Staten

Gereden: 295 km.

Gereden: 295 km.

Route in Maps

One Response to Dag 20 Moss Landing – Pismo