Dag 1 Amsterdam – LA

Dinsdag 31 mei 2016:

Gisterenavond rond 19:30 uur naar Van Der Valk Schiphol gereden wat een noodweer onderweg, maar volgens mij had iedereen last van het water. En waren we al met al om 21:15 uur in Hoofddorp, super de luxe kamer dus dat kwam helemaal goed. Heerlijk geslapen wel vroeg wakker, en met de bus van 6:40 uur naar Schiphol. Dan denk je nog pfff 3 uur wachten maar die tijd was wel heel snel weg. Eerst snel de koffers ingecheckt waren we die in ieder geval kwijt, daarna broodje en koffie gehaald en heerlijk buiten in het zonnetje genuttigd. Tegen de tijd dat we alles op hadden en richting de gate liepen was het al 9 uur 🙂 Boarden ging snel, en ondanks dat we wel iets te laat vertrokken kregen we goed nieuws uit de cockpit dat we maar 10 uur zouden vliegen dus waarschijnlijk nog iets eerder dan gepland op LAX zouden landen.

Knipsel

Nou hadden ze dat maar niet gezegd, we hadden net de lunch geserveerd gekregen en er brak paniek uit onder de bemanning. Een Oekraïens mevrouw werd onwel, gelukkig zaten er een paar artsen in het vliegtuig. Daar gingen onze plekken met extra beenruimte want mevrouw moest dus liggen dus kwam bij ons voor de voeten te liggen. Niet echt prettig als ze met het zuurstof en dergelijke aan de gang gaan. Eerst moesten we nog wel gewoon blijven zitten maar toen het echt kritiek werd kregen we gelukkig andere plekken aangewezen. Aanvankelijk leek het eerst goed te gaan maar daarna verslechterde haar conditie en werd de ommekeer terug naar Ijsland gemaakt. Mevrouw had een hartstilstand gehad en ze waren bang voor een opvolgende. Ze werd snel met een brancard uit het vliegtuig gehaald, maar door de ommekeer moesten we tanken. Nu hebben ze in Ijsland nog bijna nooit een 747 gezien en was hun tankauto ook niet zo groot, dus hij moest zelf nog een keer bijtanken 🙂 Helaas bleven we daarna heel lang staan de info die we kregen was papieren rompslomp maar dit duurde 3 uur! we waren gaar.

Al met al waren we dus waren we ipv 11:45 uur 16:15 op LAX en door onze vertraging en meerdere vluchten die tegelijk binnen kwamen mochten we er hier dus weer niet uit…………………. ze konden de 350 mensen op onze vlucht op dat moment niet hebben, dus na meer dan 15 uur konden we om 17:00 uur dus eindelijk het vliegtuig weer verlaten. Gelukkig hadden we geen problemen bij customs etc. en stonden we voor 18:00 uur plaatselijke tijd buiten.
Snel met de shuttle naar het hotel en kijken of we de huurauto nog op konden halen, dit alles is gelukt maar inmiddels was het donker. Maar snel even bij de burgerking wat gegeten (goh we waren even vergeten hoe smerig het eten van de BK was) maar toch wat naar binnen gewerkt. En snel terug naar het hotel, 22:00 uur plaatselijke lagen we strak het was dus al woensdag 1 juni 7 uur in NL dus meer dan 26 uur op de been geweest.

Dus helaas vandaag geen sightseeing LA, misschien morgen en anders de allerlaatste dag van onze vakantie want dan komen we ook weer hier.

7 Responses to Dag 1 Amsterdam – LA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *