Dag 12 Zion

Zaterdag 11 Juni 2016

Pff wat een warme nacht, we zweten zowat de tent uit, en de ventilator is dan ook de hele nacht aangebleven. Het druppelt buiten al een tijdje maar het koelt nog niet echt af. Druppels lijken op te drogen voor ze echt de grond raken. Gerda is gelukkig weer bij positieve, weet zich bijna niks meer van gisteren te herinneren alleen dat we de tunnel door zijn gegaan. Maar de berggeiten en andere dingen zijn helemaal vreemd voor haar, wat het nou is geweest is ons nog een raadsel het begon met eergisteren knallende hoofdpijn, en daarna keel met hoesten. Dus wij dachten airco, en of het nou medicijnen pijnstillers in combi met gigantische hoogteverschillen of wat dan ook we zullen het wel niet kunnen achterhalen, en dat blijft nog een tijdje onbegrijpelijk.

De lucht blijft er dreigend uitzien, maar we pakken toch onze spullen bij elkaar. Officieel stond Observation Point op de planning maar dit na gister toch maar aan de kant geschoven. We pakken gewoon de shuttle bus en zien wel, we moeten even in de rij staan want het is al behoorlijk druk maar met de derde shuttle kunnen we mee. En besluiten eerst helemaal naar het eindpunt te gaan naar Temple Of Sinawava hier lopen we de riversidewalk aan het eind begint van deze wandeling The Narrows waar mensen door het water de Canyon in gaan. Sommige hebben er extra waterschoenen en stokken voor gehuurd. Nou wij kijken alleen even hoe de meeste door het water stuntelen om maar niet te vallen want er liggen natuurlijk allemaal rotsen. We zoeken de paadjes langs het water op om de route terug te lopen zodat we niet over het zelfde pad hoeven te gaan en de vele mensen tegen te komen die nog onderweg zijn naar de Narrows. We eten een snack bij de opstap van de shuttle bus, hier zijn mooie overkappingen gemaakt en allemaal bankjes om te zitten. Dan springen we weer in de bus en stappen uit bij de volgende stop Big Bend. Hier kunnen we de mensen zien die zo gek genoeg zijn om Angels Landing te doen. Dit is een wandeling waarbij je het laatste eind via kettingen over de richel naar het eindpunt moet. Niks voor iemand met hoogtevrees dus, de bus komt er al weer aan ze rijden hier af en aan. Een stuk beter en sneller dan in de Grand Canyon. We stoppen nu bij Weeping Rock, hier wandelen we even naar toe, gaat wel erg steil omhoog en ook al is het op de foto’s niet goed te zien, het is wel een appart gezicht hoe al dat water door en over de rots komt. Onze volgende stop is Zion Lodge, hier begint de wandeling naar de Emerald Pools wij lopen alleen naar de lower en zoals verwacht stond die bijna droog. We zagen wel het water van de middle pool over de rand komen maar we hadden geen zin om nat te worden. We gaan weer in de bus tot het eindpunt het Visitor Centre hier lopen we even binnen en snuffelen wat rond om daarna de camper weer op te zoeken. Als we eenmaal rond 14:30 uur bij de camper komen word het weer bewolkt. Gerda kruipt even lekker op bed, en ik probeer nog even wat zonnestralen op te vangen. Net als ik denk pff word wel weer erg warm begint het te druppelen. Al snel is het weer droog dus ik blijf zitten daarna begint het toch wel even te regenen en horen we ook gerommel in de verte maar echt doorzetten doet het niet.

We kunnen ook gewoon weer buiten eten, maar helaas had ik net door voor een migraine aanval gekregen dus ondanks dat Gerda zich druk had gemaakt krijg ik het er echt niet in. Had al voor de zekerheid een plastic zak bij me liggen en na 3 happen was het einde verhaal. Gelukkig doen de medicijnen al snel hun werk en drinken we de koffie weer buiten, het begint weer even stevig te waaien dus we kunnen eindelijk weer eens alle ramen opengooien en het waait lekker door. Gerda kijkt een filmpje ik typ dit verhaal en zoek de de foto’s uit. Zodat als we morgen in Las Vegas aankomen alles weer online kunnen zetten. We kijken nog wel even hoe laat we het maken, tot nu toe zitten we nog lekker.

Camping: Watchman Campground S.R.,UT-9,Springdale, UT 84767,VS Gps: 37.198428, -112.986332

Geen route kaart maar wel Maps wat we met de shuttlebus hebben gedaan.