Dag 7 Monument Valley – Arches

Maandag 6 Juni 2016

Yes we did it! Moki dugway ūüôā

Vanmorgen liep de wekker om 5 uur af, eerst rustig wassen aankleden en met een bakkie koffie heerlijk de camper uitstappen om van de zonsopgang te genieten. Hierna doen we het lekker rustig aan, en rijden rond 8 uur van de camping af. Als eerste stoppen we bij Milemeter 13 het beroemde forest gump point, als je aankomt rijden zie je in de verte al mensen midden op de weg staan om zo de mooiste foto te maken. We komen langs Mexican Hat, en maken daar alleen even een foto van de beroemde rots. Daarna rijden we naar Goosneck SP net als bij de horse shoe bend draaid hier het water om de rots heen maar omdat het een andere draai maakt noemen ze het ganzennek.

En dan nu komt hij, de Moki Dugway er stonden wat duitsers met motoren bij de goosenek al over de weg te discuseren hij staat namelijk bekent om als 1 van de gevaarlijke wegen ter wereld. Dit omdat hij in korte tijd gigantisch de lucht in gaat zonder vangrail en gravel. Als je richting de bergen rijd, zie je de weg nog nergens en vraag je je echt af waar gaat dit heen. De waarschuwings borden geven je ook geen echt geruststellend gevoel, maar ik weet dat meerdere ons voor zijn gegaan dus we gaan ervoor. Ik heb onderweg maar strak voor me uitgekeken, al zag ik soms stiekem toch naast me de afgrond. Eenmaal boven had ik wel even braakneigingen, maar dat was snel over want je hebt er een schitterend uitzicht. En achteraf valt de weg best wel mee, en het geluk is dat bijna niemand hem van boven naar beneden durft te rijden dus je komt weinig verkeer tegen. Net als we in willen stappen zien we in de verte iets groots aankomen, en ja hoor een tankauto wel niet zon hele grote maar toch. Eerst hoorde we hem alleen maar naar boven komen, en eenmaal in beeld was het toch wel indrukwekkend soms moest hij steken voor een bocht.

Nadat hij boven  was gekomen zijn we ook weer onze weg vervolgd naar Natural Bridge NP. Hier zijn enkele natuurlijke bruggen, een mooi aangelegd park met verschillende uitzichtpunten en mooi aangelegde korte wandelingen. We zijn niet naar de bruggen zelf gewandeld want de temperatuur was al aardig opgelopen en we zaten hier op aardige hoogte. Nog wel even naar de oude overgebleven ruine van een rotswoning gewandeld, en hier en daar een mooie cactus gefotograveerd die zijn hier in alle kleuren. Inmiddels was het rond 13:30 uur en we hadden nog wat kilometers voor de boeg naar Arches NP. We kijken onderweg weer onze ogen uit voor het eerst zien we weer koeien, boerderijen en bouwgrond alles is hier boven want we rijden nog steeds over het plateau veel groener. We stoppen in een paar plaatsen om te proberen gratis wifi op te vangen maar helaas geen geluk.

Eenmaal in Moab zien we een Mac Donalds dan daar maar even snel naar binnen ja de wifi doet het maar zo traag, daar hebben we geen geduld voor dus de mensen die meelezen sorry dat het allemaal even duurde. We zijn nog 10 km van Arches NP af maar Miep (lees tomtom) zegt dat het nog bijna een uur rijden is, dit komt omdat we op de camping in het park zelf overnachten en die zit helemaal aan het einde van de 18 mile lange senic view road. En we gaan weer berg op, wat een uitgestrekt park is dit, we stoppen nu nergens om te kijken we hebben hier morgen de hele dag voor. We hebben echt een droomplekkie op de campground, wat een uitzicht heerlijk buiten eten, alleen vliegen de gier adelaars wel boven hoofd soms denk je echt die neemt zo een duik. Na het eten gaan we heerlijk buiten zitten met de voetjes hoog. Wachten tot het donker word om deze keer eens de mooie sterren te aanschouwen vandaag geen zonsondergang. Het is nu 21:10 uur en de eerste sterren komen in beeld, dus we wachten nog even geduldig af en duiken er dan in.

Camping: Devils Garden Campground Campground road , Moab, UT 84532 , VS  Gps: 38.774361, -109.586916

Gereden: 340 km.

Gereden: 340 km.

Route in Maps