Dag 4 Kingman – GC South

Vrijdag 3 Juni 2016

Vanmorgen gelukkig iets langer geslapen, om 6 uur werden we wakker. Voordat we weggaan moeten we wel even
de camper in order maken, want de eerste paar dagen hebben we campings zonder hook-ups dus geen water, afvoer en al helemaal geen stroom. Alles schoon en gevuld rijden we 7:30 uur alweer de camping af, eerst ook maar weer even tanken dan is ook alles weer in orde.

Hierna gaan we even een stukje terug Kingman in, om het oude gedeelte van Route66 te bekijken zoals de trein.
Daarna vervolgen we onze weg over Route66 deze komt langs het oude tankstationnetje van Hackberry maar we zijn niet gestopt voor een foto. In Seligman uiteraard wel even, het is een commerseel gedoe, maar toch wel leuk om al die oude dingen te zien. Na rustig rondgewandeld te hebben en een pet gescoord voor mijn verzameling gaan we richting Grand Canyon. We arriveren om 12:30 uur op de camping, en besluiten om eerst maar warm te eten zodat we de hele middag tot aan de zonsondergang aan de Rim kunnen blijven.

Wow de eerste ontmoeting met dat grote gat in de grond is echt wel indrukwekkend daar worden we toch wel even stil van. Uiteraard al vaak op plaatjes en filmpjes gezien maar als je er dan echt zelf voorstaat, echt een wow moment. We besluiten de rimwalk te gaan lopen in ieder geval vanaf mark plaza tot aan trailview overlook. Alles bij elkaar ongeveer 5 km, hierna springen we bij Trailview op de shuttle naar de volgende stop, van Maricopa Point van Powell Point lopen we weer langs de Rim en dan vinden we het gewandel even genoeg, we doen de rest hop en off met de shuttle totaan Herimits Rest. We hadden op de heenweg Mojave point overgeslagen dus dat doen we nu op de terugweg, van hier lopen we weer naar Hoppi voor de zonsondergang. We zijn hier niet de enige precies om 19:41 uur zakte hij helemaal onder, er kwamen wel weer bussen bij Hoppi maar omdat er zoveel mensen waren besloten een stop terug te lopen en hier waren wij bijna de enige. Beneden moesten we wel een half uur wachten op de blauwe bus die ons weer naar de camping zou brengen, en we waren echt versleten. Om 21:00 uur waren we eindelijk in het pikkedonker weer bij de camper, snel een bakkie koffie en dan maar weer strak want morgen willen we ook de zonsopgang mee gaan maken en dat is om 5:13 uur………………

Camping: Mather Campground Grand Canyon Village  Gps: 36.050586, -112.121182

Gereden 315 km.

Gereden: 315 km.

Route in Maps