Hoe Campings Reserveren

met dank aan TiogaTours voor hun duidelijke uitleg


Campings reserveren in National Parks

Als je tijdens je reis door de VS in een National Park wil overnachten, is het raadzaam om ruim van tevoren je kampeerplaats te reserveren. Ook als je reist buiten het hoogseizoen. Campings reserveren in Amerikaanse National Parks gaat via de website www.recreation.gov. Maar… hoe doe je dat nou precies?

Account aanmaken

 1. Ga naar recreation.gov
 2. Maak eenmalig een account aan door te klikken op ‘Sign In or Sign Up’, rechtsboven in je scherm.
 3. In het scherm, klikje op ‘Continue en vul je, je naam- en adresgegevens in. Ook kies je een wachtwoord.

1

Als voorbeeld nemen we even Zion

Een camping vinden

 1. Ga terug naar de startpagina van www.recreation.gov
 2. Typ in de middelste balk op welke plaats je een camping zoekt. Bijvoorbeeld: Zion National Parken klik op de gele knop Search.
 3. Er verschijnt een nieuw scherm (zie foto hieronder). Klik in het linkermenu op Campgrounds.
 4. Er verschijnen nu één of meerdere campings in beeld, afhankelijk van de gekozen plaats. In Yosemite zijn bijvoorbeeld meerdere campings, in Zion is er maar één. Je selecteert een camping door te klikken op de gele knop Check Availability. Let op dat de naam van het National Park waar je wilt slapen onder de campingnaam staat (zie oranje omlijst in onderstaande foto)

mm

Een kampeerplaats kiezen

 1. Vul in het linkermenu onder Availabilityin op welke dag je op de camping aankomt en wanneer je weer vertrekt (zie linker foto hieronder).
 2. In hetzelfde menu selecteer je bij Looking forde optie RV sites.
 3. Scroll een stukje naar beneden. Onderaan het menu staat Length (ft). Hier vul je de lengte van je camper in, gemeten in feet. Klik vervolgens op Search
 4. Naast het menu verschijnt nu een tabel met kampeerplaatsen (zie rechter foto hieronder). In deze tabel vind je informatie over de kampeerplaats. Bijvoorbeeld waar op de camping de kampeerplaats zich bevindt (bijv. Loop A of Loop B), hoe groot de camper op deze plaats maximaal mag zijn (Equip Length/Driveway) en welke voorzieningen (Amenities) de plaats eventueel heeft.
 5. Heb je een voorkeur voor een plaats voor- of achteraan de camping? Klik dan op het blauwe icoontje met ‘Map’ (zie rechter foto). Je ziet dan een plattegrond van de camping. Vanaf de kaart kun je een plaats selecteren door op een blauw icoontje te klikken. Heb je een camping gekozen, kies dan Enter Date
 6. Maakt het je niet uit welke kampeerplaats je krijgt? Klik dan op See Detailsachter een willekeurige kampeerplaats. Let op: Kies altijd een plaats die groot genoeg is voor jouw camper! De lengte staat in de kolom Equip length/Driveway.

3

Kampeerplaats reserveren

 1. Als je een kampeerplaats hebt gekozen, verschijnt er een kleine tabel met daarin data en verschillende letters. Een gele ‘A’ betekent dat de plaats beschikbaar is op de door jou gekozen data. Een grijze ‘R’ laat zien dat de plaats al gereserveerd is. Een ‘X’ betekent dat de kampeerplaats op de gewenste datum (nog) niet te reserveren is.
 2. Controleer goed of de ingevulde aankomstdatum (Arrival Date) goed is ingevuld en of het aantal nachten (Length of stay) klopt.
 3. Klopt alle informatie en is de plaats beschikbaar? Klik dan op de oranje knop metBook these Dates.

4

Betalen en bevestigen

 1. Vul bij Primary Equipmentin met wat voor voertuig je komt, waarschijnlijk is dit ‘RV/Motorhome’. Vul vervolgens in hoe lang je voertuig is in feet, bijvoorbeeld 25 of 30.
 2. Vul bij Number of Occupantsin met hoeveel personen je komt. Bij Number of Vehicles geef je aan of je met een extra voertuig reist, bijvoorbeeld een auto of motor naast je camper. Reis je alleen met een camper? dan vul je in: 0.
 3. Scroll naar beneden en zet een vinkje voor ‘Yes, I have read and understood this important information’
 4. Controleer alle informatie die je hebt ingevuld nog eens goed. Klopt het en wil je de reservering doorzetten? Klik dan op Continue to Shopping Cart.

Je ziet vervolgens een bevestigingsscherm. Je reservering wordt nu een kwartier vastgehouden. De reservering wordt definitief zodra je klikt op Checkout Shopping Cart.

56

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shopping Cart

 1. Vul je creditcardgegevens in. Selecteer je type kaart, vul het kaartnummer en de beveilingscode in. Vermeld ook wanneer je creditcard vervalt.
 2. Klopt alle informatie? Zet dan een vinkje voor ‘Yes, I have read and accept the above acknowledgement.’en klik op Complete this Purchase.
 3. Je krijgt nu een e-mail met de bevestiging van je reserveren. De definitieve betaling doe je via je creditcardmaatschappij.

7

Waarom reserveren?

Campings in nationale parken zijn vaak snel vol. Deze kampeerplaatsen liggen namelijk op prachtige plaatsen, vaak midden in de natuur. Omdat de voorzieningen er eenvoudig zijn, is je overnachting relatief goedkoop: circa $18-30 per voertuig per nacht. Amerikanen en toeristen weten hun plek naar deze campings gauw te vinden. Omdat je vaak al vijf à zes maanden voor je geplande aankomst kunt reserveren, stromen campings snel vol.

Nu is zion, en andere NP’s nog wel te doen zoals Grand Canyon, Bryce, etc.. Maar voor Yosemite moet je toch echt wel even gaan zitten. Want voor een plekje moet je goed voorbereid zijn, stress bestendig, en tijd.

Yosemite Reserveren

Je kunt je kampeerplek in Yosemite National Park tot vijf maanden van tevoren reserveren via www.recreation.gov. Op elke 15de van een nieuwe maand komen de plaatsen beschikbaar voor aankomstdata van 4 tot 5 maanden later. Probeer op deze dag om 16:00 meteen je camping te boeken. Maak van tevoren vast een account aan op www.recreation.gov en oefen met het zoeken naar een geschikt plekje. Schrijf eventueel vast een paar nummers op van plekken die je aanspreken. Dit scheelt je later veel tijd! Tijdens het boeken kun je de lijst met plekken ernaast houden: mocht jouw favoriete plekje al vergeven zijn, dan kun je snel een andere aanklikken. Sommige reizigers zetten het reserveringsscherm meerdere keren open of proberen het samen met hun reisgenoot op twee verschillende computers tegelijk. Voor het vastleggen van je camping heb je overigens een creditcard nodig.

Belangrijke data (Nederlandse tijd)

 • 15 december vanaf 16:00: boekingen voor 15 april t/m 14 mei
 • 15 januari vanaf 16:00: boekingen voor 15 mei t/m 14 juni
 • 15 februari vanaf 16:00: boekingen voor 15 juni t/m 14 juli
 • 15 maart vanaf 15:00: boekingen voor 15 juli t/m 14 augustus
 • 15 april vanaf 16:00: boekingen voor 15 augustus t/m 14 september
 • 15 mei vanaf 16:00: boekingen voor 15 september t/m 14 oktober

Welke camping?

Het is soms echt een uitdaging om een camping te reserveren in Yosemite Valley. In dit centrale deel van Yosemite National Park zijn drie campings: Upper Pines, Lower Pines en North Pines. Deze campings zijn ongekend populair en daarom vaak snel volgeboekt. Dus reserveren is noodzakelijk. Campingplekken in een zomerweekend zijn soms binnen een paar minuten vergeven.

Openingsdata

 • Lower Pines: 28 maart t/m oktober
 • Upper Pines: hele jaar geopend, reserveren van 11 februari t/m 30 november
 • North Pines: 4 april t/m september
 • Wawona (niet in de Valley): hele jaar geopend, reserveren noodzakelijk van april tot en met september. Wawona is een goed alternatief als de Pines-campings vol zijn. De Wawona Campground ligt vlak bij de Mariposa Grove of Giant Sequoias, die helaas is gesloten  2016/2017

Zelf is het ons niet gelukt om een plekkie in de Valley te bemachtigen, terwijl ikzelf met 9 tabbladen klaar zat, en moeders met 5 minder interessante plekjes hadden we geen geluk. Wat een stressssssss.
Handige tip is zet ook wawona of craneflat open, want als je dan geen plekje hebt kunnen bemachtigen is de valley zou je het daar kunnen proberen. Op hele drukke dagen of in het weekeinde zitten die campings bij het reserveren ook vol. Nadat ik er dus wel in was geslaagd, om op wawona een plek te reserveren en alles had afgesloten, was ook daar geen enkel plekje meer te bemachtigen.

Wat je wel kunt doen is precies om 16:15 nog een keer te kijken, aangezien je 15 minuten hebt om je boeking te voltooien, is er misschien een kans dat iemand dit niet heeft volbracht (ivm dat ze meerdere plekjes hadden aangeklikt) of iemand heeft de gegevens niet op tijd ingevuld. Verder zou je richting je vakantie nog eens een paar keer kunnen checken of er niks vrij is gekomen ivm een annulering.

Als het helemaal niet lukt is dit misschien een handige link Camping near Yosmite National park